Lovely-local-Thai-woman

Bron: http://blog.i-likelocal.com/

Naast het opdoen van levenservaring, zijn het leren kennen van andere vreemde culturen en kennismaken met nieuwe mensen een van de voornaamste redenen om te gaan backpacken.

Become a local

Om een cultuur echt te leren kennen en ervaren moet je je gaan gedragen als de lokale bevolking. Je moet je gedrag dus echt gaan aanpassen, van toerist naar een inlander. Het heeft niet alleen te maken met het spreken van de taal, maar vooral met sociaal gedrag. Hoe gedraagt men zich, wat zijn hun gebruiken en hoe ziet de lokale bevolking eruit? Vergeet ook niet de momenten met locals vast te leggen voor jezelf. Niet alleen met foto’s van hen en jezelf, maar houd ook een dagboekje bij. Belangrijke momenten zal je je dan nog zeer goed kunnen herinneren als je weer thuis bent in Nederland.

Onderzoek vooraf

Doe voor je gaat reizen wat onderzoek naar de gebruiken van de lokale bevolking. Leer hoe je ze moet benaderen en of er specifieke gewoontes zijn. Een hele nieuwe taal leren is niet erg realistisch, maar een aantal basiszinnen spreken en verstaan zal al heel veel doen voor de lokale bevolking. Gedag zeggen, vragen hoe het met iemand gaat, een bestelling doen in een winkel of restaurant of een paar woordjes kunnen onderhandelen als je iets koopt op de markt.

Uiteraard zal je als Westerling altijd opvallen als je in Azië reist, maar als ze zien dat je je best doet en je hebt verdiept in hun cultuur en gebruiken, zullen ze je beetje bij beetje behandelen als een echte local en zal je de échte sfeer van het land kunnen proeven.

 

Tags: