Nee, we hebben hier niet half slaperig zitten typen en daardoor het woord backpacken verkeerd geschreven. Flashpacken is namelijk een nieuwe trend die de laatste tijd enorm in opkomst is, bijvoorbeeld bij reizigers in Azië. In feite is flashpacken hetzelfde als backpacken, maar dan net even wat luxer. Waar het bij backpacken vaak draait om tegen de minste kosten zoveel mogelijk van de wereld te zien, laten flashpackers het geld rustig rollen. Dit type reiziger verblijft dus vaker in mooie hotels dan in overvolle hostels en boekt gerust eens een peperdure excursie om bijvoorbeeld gorilla’s in het wild te gaan bekijken.

flashpackers

Upgrade van het backpacken
Flashpacken is eigenlijk een logische opvolger van het backpacken. Veel flashpackers hebben namelijk vroeger veel gereisd met een krappe beurs, maar hebben tegenwoordig een goede baan met bijbehorend inkomen. De avontuurlijke instelling van het backpacken zijn ze nog niet kwijt, maar inmiddels stelt dit type reiziger wel prijs op een beetje luxe en comfort. Dat betekent niet dat er per se met geld gesmeten wordt, want veel flashpackers kiezen er bijvoorbeeld nog gerust voor om wel in zo’n goedkoop hostel te verblijven. Het geld gaat in die gevallen vaker naar dure camera’s, comfortabel vervoer en andere vormen van gemak waar een prijskaartje aan hangt.

De markt speelt in op flashpacken
Het flashpacken is niet alleen door toeristen ontdekt, bedrijven spelen intussen ook handig in op deze trend. Outdoormerken als The North Face bieden bijvoorbeeld steeds meer luxe producten aan in hun assortiment (o.a. verkrijgbaar bij Bever) en websites als hostelbookers.com hebben zelfs een speciale selectie van hostels voor flashpackers. Daarnaast worden ook georganiseerde reizen steeds vaker afgestemd op de wensen van flashpackers door populaire routes uit te stippelen, waarbij men toch steeds kan rekenen op prettig vervoer en een comfortabel verblijf.

backpackers

Tags: