Wie op reis gaat naar Azië zal veel zaken goed moeten voorbereiden, omdat het een heel verschil is met een tripje in Europa. Hieronder vind je een aantal handige tips die je helpen bij de voorbereiding op je reis.

Voorbereid_op_reis_02

-          Denk aan de visa

Wie op reis gaat naar Azië zal in veel gevallen een visum of meerdere visa nodig hebben. Hoewel deze visa soms bij aankomst kunnen worden verkregen, is het in sommige gevallen noodzakelijk om een visum in Nederland aan te vragen bij de ambassade van het desbetreffende land. Voor meer informatie over landen die een visum vereisen kun je hier terecht.

-          Denk aan vaccinaties

In bepaalde gebieden in Azië komen andere ziektes voor dan in Europa en daarom is het soms nodig om je te laten vaccineren tegen deze ziektes. Je kunt met behulp van deze website eenvoudig controleren of er vaccinaties benodigd zijn. Wanneer er vaccinaties nodig zijn, dan kunnen deze bij het plaatselijke GGD-kantoor worden gehaald.

-          Zoek informatie over de cultuur

Daarnaast is het ook handig om informatie op te zoeken over de lokale cultuur in het land van bestemming en het weer. In Azië zullen mensen over het algemeen andere gewoontes en ander gedrag hebben en het is belangrijk om je even in te lezen in deze zaken zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe je je dient te gedragen. Rekening houden met het weer is ook belangrijk; er zijn delen van Azië waar het vele malen kouder is dan in Nederland, maar er zijn ook delen waar het vele malen warmer is. Er kunnen bovendien in bepaalde gebieden regenseizoenen zijn en het is dus verstandig jezelf goed te informeren, zodat je weet wat voor kleding je mee moet nemen. Het leukste is natuurlijk om volledig te integreren in de lokale bevolking. Er zijn websites (zoals WithLocals.com) die de service aanbieden om de dagelijkse bezigheden van de locals te ervaren en zo even echt te leven als een Thai.

wereld-tijdzones-kaart

-          Bereid je voor op het tijdsverschil

Tot slot is het ook goed om je voor de reis vast voor te bereiden op het tijdsverschil met Azië. In Azië zal het enkele uren later zijn dan in Nederland en je zult de eerste dag dus voor je gevoel pas vrij laat moe zijn. Een kortere nachtrust voor aanvang van de trip kan dan eigenlijk ook geen kwaad, zodat je toch op de juiste tijd goed kunt slapen.

Tags: