Ontdek India, een land waar de diversiteit in landschap gelijk is aan de diversiteit binnen de Indiase cultuur en de mensen. India is qua oppervlakte het 6e land ter wereld, maar qua bevolkingsaantal staat het land op nummer 2 na China met een populatie van meer dan 1 miljard inwoners. Bijzonder om te weten is dat de Indiase bevolking zeer jong is; ruim 50% van de bevolking is jonger dan 25 jaar en het merendeel woont op het platteland. Om precies te zijn woont slechts 4% van de bevolking in de grote steden.

De diversiteit van het land uit zich op verschillende manieren. Zo worden de vier grote religieuze stromingen in het land rijkelijk vertegenwoordigd en dat ziet men terug aan de diverse gebouwen en tempels in het land. Tevens worden er honderden talen in het land gesproken, maar kan men doorgaans prima uit de voeten met Engels, een van de 16 officiële talen van het land.

Ook qua bezienswaardigheden lopen de mogelijkheden uiteen; Het Himalaya gebergte, de Noord Indiase Laagvlakte waar de rivier de Ganges is gelegen en de aantrekkelijke stranden in het zuiden.

MEER INFO OVER INDIA

012196-india-maha-kumbh