Indonesië noemt men ook wel de slapende reus van Zuid-oost-Azië gelegen tussen de Indonesische Oceaan en de Stille Oceaan. Met ruim 18.000 eilanden is het de grootste archipel in de wereld. Hiervan zijn overigens ruim 6.000 eilanden onbewoond. Er zijn meer dan 400 vulkanen in Indonesië, waarvan er 130 als actief worden beschouwd.

Met zo veel eilanden heeft Indonesië ruim 108.000 km strand en daarnaast een reuzachtig tropisch regenwoud, welke na Brazilie het grootste in de wereld is. De infrastructuur is niet zo ontwikkeld zoals wij dat gewend zijn en dat betekent dat je tijdens het reizen geduldig, praktisch en flexibel moet zijn.

Voor een toeristenvisum hoeven Nederlanders nie langer naar de Indonesische ambassade. Er zijn tegenwoordig 25 plaatsen in Indonesië, die zijn aangewezen om toeristenpassen te faciliteren. In het vliegtuig krijg je een formulier om in te vullen en daarmee en met je paspoort dat na binnenkomst nog 6 maanden geldig dient te zijn, kun je een zogenaamde toeristenpas voor maximaal 30 dagen kopen. Houdt er rekening mee dat voor een verblijf van 31-60 dagen er van tevoren een visum moet worden aangevraagd.

MEER INFO OVER INDONESIË

indonesie-7-1280002631