Japan is een land van enorme tegenstellingen ; zowel in de landschappen als binnen de cultuur.  Verwacht grote afwisselingen tussen de grote steden met de vele skyscrapers en  kleine pittoreske dorpjes in de uitgestrekte natuurgebieden van Japan. Japanners zijn zeer gesteld op tradities, maar dit gaat hand in hand met de vooruitstrevende technische innovatie en futurisme in het land.

In tegenstelling tot andere landen in de regio, is Japan een veel meer georganiseerd land en ook veel welvarender dat vele van de omringende landen. Zo is het openbaar vervoer in het land perfect geregeld en zijn vrijwel alle bekende plaatsen hiermee te bereiken. Daarnaast is Japan een van de weinige landen waarvoor men in deze regio geen vaccinaties nodig heeft. De hygiëne en medische voorzieningen zijn hier dan ook uitstekend geregeld.

De beste momenten om Japan te bezoeken zijnin het voor of najaar, waneer het weer het meest aantrekkelijk is: warm en weinig regen. Het voorjaar heeft nog wel een streepje voor vanwege het bloeien van de kersenbloesems, iets wat door de Japanners zelf ook bijzonder wordt gevierd.

Van hectiek in een wereldstad als Tokio, tot het rustig ontdekken van Boedhistische tempels in meer afgelegen berggebieden, een reis naar Japan staat bol van bijzondere ontdekkingen.

MEER INFO OVER JAPAN

japan