Maleisië is een van de landen in de regio van Zuid-Oost Azie en bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee. Het eerste deel is Malakka (of West-Maleisië), dat in het noorden aan Thailand grenst, en dat Singapore in het zuiden insluit. Het tweede deel, Oost-Maleisië dat bestaat uit Sabah, Sarawak, Labuan, het noordelijkste gedeelte van het eiland Borneo, dat in het zuiden grenst aan Indonesië en dat Brunei in het noorden insluit.

Maleisië is een ware smeltkroes van volkeren en culturen. Het land herbergt 3 grote Aziatische bevolkingsgroepen, namelijk de Malay, Chinezen en Indiërs, allen met hun eigen cultuur en gebruiken. Maar ook aan bezienswaardigheden heeft Maleisië veel te bieden. Niet een maar meedere ware bountyeilanden met witte stranden zijn ideale plekken om een paar dagen aan het strand te ontspannen, te duiken en te genieten van het tropische klimaat.

Ook aan natuur en activiteiten is er genoeg te doen. Bijvoorbeeld een bezoek aan Mount Kinabalu, de hoogste berg in Maleisie. Of zoals de locals zelf graag doen: naar de Cameron Highlands om even de drukte en hitte in de grote steden te ontvluchten. Zit je graag op het water, dan is een rivier cruise langs de oevers van de Kinabatangan in Borneo ook een goede tip.

MEER INFO OVER MALEISIE

shutterstock_1220857-jpg-maleisie-perhentian-800-x-532