flashpacking-in-the-dark

Onder Nederlandse backpackers is Thailand de meeste favoriete bestemming. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 300 actieve backpackers dat is gehouden door Beslist.nl in samenwerking met reizigerswebsite Around the Globe.

Azië trekt meeste reizigers

Van alle continenten trekt Azië de meeste backpackers met Thailand dus als populairste bestemmingen. Een van de grootste voordelen, zijn de lage kosten. Verder zijn Vietnam, Indonesië en Cambodja de meestbezochte Aziatische backpackbestemmingen. Australië krijgt de meeste werkende backpackers, Nieuw-Zeeland de natuurliefhebbers. De top tien wordt verder compleet gemaakt door de landen Peru, Nepal, Laos en Spanje.

Waarom backpacken

Er werd de respondenten niet alleen gevraagd naar hun meest favoriete bestemming. Ook werd ze gevraagd waarom ze zo graag backpacken. De belangrijkste redenen die werden genoemd zijn: het leren kennen van andere culturen, mensen ontmoeten en zelf levenservaring opdoen. Een van de belangrijkste tips die werden gegeven aan beginnende backpackers: neem de tijd, plan niet te veel, maak veel foto’s en houd een dagboek bij.

 

Tags: