rellen thailandThailand is een populaire reisbestemming voor Nederlanders. Logisch ook! Thailand heeft veel te bieden. Maar de spanningen en rellen rondom de verkiezingen zorgen voor veel onzekerheid. Het reisadvies van de Rijksoverheid is niet negatief. Geadviseerd wordt om het centrum van Bangkok zoveel mogelijk te mijden, weg te blijven bij demonstraties en waakzaamheid te betrachten. Toch kan al die onduidelijkheid en onzekerheid je vakantievoorpret aardig bederven. Wil je meer duidelijkheid, ga dan zelf op onderzoek uit. Vijf tips die je helpen bij je beslissing.

1. Check de berichten van correspondenten en reisbloggers in Thailand.

Ze zijn ‘up-to-date’ en wonen hier al jaren. Richard Barrow geeft via Twitter en Facebook regelmatig info over de plekken die je beter kan mijden. Veena T is erg actief op Twitter en Michel Maas  is Zuidoost Azië correspondent. Bekijk zijn laatste NOS Video.

2. De Nederlandse Ambassade in Bangkok geeft tips, informatie en advies aan Thailand reizigers.

Meld je ook gelijk aan op het twitteraccount van de Nederlandse Ambassade. Ga je op reis, dan ben je in noodgevallen bereikbaar. Handig!

3. Wat zijn de laatste bericht over buitenlandse reizigers in Thaise media

Zoals de populaire Nation Multimedia en de Bangkok Post ?

4. Buitenlandse pers en media wat berichten zij in het Zuidoost Azië katern? Bekijk bijvoorbeeld eens Al Jazeera

5. Neem contact op met je reisorganisatie. Zij hebben de verantwoordelijkheid om je te informeren over actuele ontwikkelingen. Wellicht, bieden ze mogelijkheden waar je zelf niet aan denkt zoals een alternatieve vluchtroute. Kijk ook eens op Thailandblog of onze eigen reizigers community.

En ‘last but not least’ als je gaat: geniet van al het moois dat deze Aziatische parel te bieden heeft!

phuket

Tags: