Het ‘land van de glimlach’ is geliefde tropische bestemming met een divers aanbod voor reizigers. Backpacken, rondtrekken of aan een van de talrijke stranden luieren, het is allemaal mogelijk. Ondanks de vele toeristen heeft dit land nog steeds een bijzonder authentiek en boeddhistisch karakter.

Het koninkrijk is als enige land in de regio nooit gekolonialiseerd door een Europees land en kent ruim 65 miljoen inwoners. Hiervan woont zeker 7 miljoen in de hoofdstad Bangkok. De belangrijkste religie is het Boeddhisme; ruim 94% van de Thaise bevolking is boeddhistisch. Naast het vaste land, behoren diverse eilanden tot het land, waaronder het populaire Phuket.

Het diverse landschap in Thailand biedt vele mogelijkheden voor reizigers. Bangkok is natuurlijk een hotspot voor liefhebbers van de stedelijke dynamiek en het uitgaansleven. Maar ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele boeddhistische tempels en vele indrukwekkende gebouwen van historische waarde. Het Noorden van Thailand is vervolgens weer ideaal voor avontuurlijke reizigers; hier kan men prachtige wandelingen en fietstochten in de jungle maken.

MEER OVER THAILAND

thailand