Thailand is een land waar voor ieder budget een passende accommodatie kan worden gevonden en je kunt het verblijf in Thailand zo luxe maken als je zelf wilt. Voor reizigers die geld willen besparen zijn er hostels en guesthouses, terwijl mensen die wat meer te besteden hebben en meer luxe willen kunnen kiezen voor hotels of bungalows.

Aangezien er veel jongeren en mensen met een beperkt budget op vakantie gaan naar Thailand zijn er (jeugd)hostels en guesthouses in overvloed. Vrijwel overal kunnen hostels worden aangetroffen en vaak kan er al vanaf een prijs van enkele euro’s per nacht overnacht worden. Een groot voordeel van hostels en guesthouses is bovendien dat ze vaak een gemeenschappelijke ruimte is waar eenvoudig mensen kunnen worden ontmoet. Zo kun je zelfs als je alleen op reis gaat eenvoudig nieuwe mensen leren kennen en samen activiteiten ondernemen.

la-rafthouseNaast hostels en guesthouses zijn er in Thailand ook veel floating guesthouses. Deze floating guesthouses zijn meestal op rivieren gebouwd en ze zijn qua prijs en comfort te vergelijken met de normale guesthouses. Een klein nadeel is dat er meestal wel wat meer muggen in de buurt van rivieren zitten, waardoor een klamboe geen overbodige luxe is. De klamboe is gelukkig in de meeste gevallen al in de kamer opgehangen.

Heb je wat meer geld te spenderen of wens je wat meer luxe, dan is een hotel of een bungalow vaak een betere keuze. Er zijn echter ook binnen deze klasse vele verschillende mogelijkheden. Er zijn relatief goedkope en eenvoudige hotels met een redelijke ligging die prima geschikt zijn voor een aantal overnachtingen, maar er zijn ook dure hotels die aan het strand liggen en vele faciliteiten bieden. Vergelijkbaar met de laatstgenoemde hotels zijn ook de bungalows in luxe resorts. De prijs is vaak vrij hoog maar je beschikt wel over een luxe verblijfsplaats met een enorm scala aan faciliteiten in de buurt.

Tags: