Behalve het prachtige landschap kent Vietnam een bewogen geschiedenis. Samen maakt dit het een aantrekkelijk land waar veel te zien en te ontdekken is. Bezoek bijvoorbeeld miljoenensteden als Hanoi en Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, én natuurlijk de indrukwekkende Mekong Delta en Halong Bay. Even weg van de grote steden is er een rijkdom aan tempels en pagoden, prachtige natuur inclusief heuvellandschappen, heerlijke palmenstranden en kleine dorpjes hooggelegen in de bergen.

Vietnam telt ruim 85 miljoen mensen. Hiervan woont ruim 80% op het platteland en is werkzaam in de rijstgebieden.  Over het algemeen is zijn de Vietnamezen zeer vriendelijk en gastvrij en buitenlanders worden vaak met grote nieuwsgierigheid en hartelijkheid benaderd.

De natuur van Vietnam is  zeer gevarieerd. Dit heeft te maken met  wisselende temperaturen, de grote hoogteverschillen en de vele regen. De kust bestaat uit tropisch laagland en rondom de Rode Rivierdelta liggen loofbossen. Tropisch regenwoud vindt men daarentegen in de berggebieden en grote delen van het zuiden. Dennenbossen liggen vervolgens weer in de hoge bergen in het noordwesten.

MEER OVER VIETNAMvietnam_2331706b